Adatvédelmi nyilatkozat

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

2022 Április

www.link2trials.hu

 

Rólunk

A Link2Trials felelős az Ön személyes adatainak feldolgozásáért az európai általános adatvédelmi rendelet (továbbiakban angolul röviden: GDPR) értelmében.

Mely adatokat gyűjtjük be és milyen célokra?

Egy fiók regisztrálása során Önnek először is az alábbi adatokat kell megadnia:

Az e-mailcímének megerősítése után profilját az alábbi adatokkal kell kiegészítenie:

Emellett bizonyos különleges személyes adatokat kutatási célból kérünk be, hogy megvizsgáljuk, hogy megfelel-e az adott kutatás kritériumainak, majd ezután pedig, hogy elvégezhessünk Önnel a kutatást.  A kutatási célból bekérhető adatok alatt többek között olyan személyes adatok értendők, mint például az Ön neme, életkora, gyógyszerhasználati szokásai, termékenysége, magassága és testsúlya, alkoholfogyasztási szokásai, dohányzási szokásai és egyéb orvosi és/vagy egészségügyi adatai. 

Ha egy specifikus kutatásra jelentkezik, a fenti adatok egy részét, köztük az Ön egészségi állapotára vonatkozó adatokat (különleges személyes adatokat) kérjük be.  Ezek nélkül a speciális adatok nélkül ugyanis nem tudjuk a rendelkezésre álló kutatások közül a megfelelőt Önhöz rendelni. A különleges személyes adatok fajtája és mennyisége kutatásonként eltérő lehet, mivel csak azokat az adatokat gyűjtjük be, amelyek az adott kutatáshoz feltétlenül szükségesek.

Az Ön hozzájárulásának szükségessége

Ahhoz, hogy az Ön különleges személyes adatait felhasználhassuk, az Ön hozzájárulására van szükségünk. Éppen ezért a fiók létrehozásánál kérjük az Ön kifejezett beleegyezését, hogy az Ön által megadott (különleges) személyes adatait felhasználhassuk a fenti célokra. Ez a hozzájárulás bármikor visszavonható.

Kivel osztjuk meg az Ön személyes adatait?

Az Ön személyes adatait megoszthatjuk olyan harmadik féllel, akik a Link2Trials megbízásából az adatfeldolgozás egy részét végzik. Így van egy külsős partnerünk, akik a személyes adatok dedikált tárhelyét biztosítják.  Ezen partnerünk rendelkezik az orvosi adatok tárolásához szükséges tanúsítványokkal. Ezen partnerünk a GDPR értelmében vett adatfeldolgozó fél.

Miután jelentkezett egy konkrét kutatásra vagy egy projektre, az Ön (különleges) személyes adatait megosztjuk más kutatóintézetekkel, akik adott esetben felveszik a kapcsolatot Önnel a konkrét kutatásban vagy projektben való részvétel okán.

Előzetesen ellenőrizzük, hogy ezek az intézmények elismert kutatóintézetek-e, és hogy ezáltal eleget tesznek-e a nemzeti törvényeknek és előírásoknak. Az Ön személyes adatait alapvetően csak olyan kutatóintézeteknek adjuk ki, amelyek az Ön lakhelye szerinti országban találhatók.

A weboldalunk használata során személyes adatai közösségi oldalakkal, például a Facebookal is megosztásra kerülnek, hogy a Facebook az ön és más felhasználók számára releváns hirdetéseket jeleníthessen meg.

A személyes adatok védelme

Megfelelő műszaki intézkedéseket tettünk a személyes adatok védelmére az elvesztés vagy a jogellenes feldolgozás egyéb formái ellen. Ezek az intézkedések az általunk feldolgozandó adatokhoz illő védelmi szintet tesznek lehetővé.  Gondoskodunk arról, hogy a fiók biztonságos / titkosított SSL- kapcsolatot használjon. Emellett pedig kétlépcsős azonosítási rendszert használunk, és az Ön jelszavát is titkosítjuk.

Megőrzési idő

Az adatait nem tároljuk hosszabb ideig, mint amennyire szükség van arra a célra, amelyre azokat megkaptuk.

Alapvetően személyes adatait mindaddig megőrizzük, amíg nem törli a nálunk létrehozott fiókját. Amint a fiókját törli, személyes adatait legkésőbb 72 órán belül töröljük.

Ha jelentkezett egy adott kutatásra, és még nem hozott létre nálunk fiókot, akkor a megadott adatokat felhasználjuk az adott kutatásra vonatkozó jelentkezési folyamat során. A kutatás lezárta utáni 90 napon belül az Ön adott kutatásra vonatkozó adatait töröljük.

A passzív fiókok tulajdonosait e-mailben kérjük a fiókjuk újbóli aktiválására.  A 10 évnél hosszabb ideig nem aktív fiókok tulajdonosainak személyes adatait ezen időszak lejárta után töröljük.

A fenti határidők érvényesek, kivéve, ha további jogi kötelezettségek merülnek fel az adatok hosszabb megőrzése és / vagy elérhetővé tétele érdekében.

Jogok

Önnek joga van megtekinteni személyes adatait, és helyesbíteni azokat. Ha tudni szeretné, hogy mely személyes adatait dolgozzuk fel, adataihoz írásban kérhet hozzáférést. Ha adatai helytelenek, hiányosak vagy nem relevánsak, akkor írásban kérheti tőlünk adatainak megváltoztatását vagy kiegészítését.

Ha engedélyt adott nekünk bizonyos adatainak a feldolgozására, ezt az engedélyt bármikor visszavonhatja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti az Ön hozzájárulása alapján végzett adatfeldolgozásunk jogszerűségét, amelyre a visszavonás előtt került sor.

Ezenkívül joga van a személyes adatainak törlésére, a feldolgozás korlátozására és a feldolgozás elleni tiltakozásra. Ezenkívül joga van az adatok átadására vagy átruházhatóvá tételére. Ezt is írásban kérelmezheti.

Írásban való benyújtás alatt az e-mailben való kérelmezést is értjük. Kérelmét az alább e-mailcímre várjuk: helpdesk@link2trials.com. Kérelmét a lehető leghamarabb, de minden esetben legfeljebb 4 héten belül igyekszünk feldolgozni.

Emellett joga van panaszt benyújtani az Ön adatainak kezelésével kapcsolatban. Ezt a panaszt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz kell eljuttatni.

Változtatások

Jelen adatvédelmi nyilatkozat változtatásának jogát fenntartjuk. A változások a hatálybalépés bejelentett időpontjában lépnek hatályba.

link2trials

© 2023 Link2Trials